Les ONG catalanes s’afegeixen a les mobilitzacions internacionals del 15-O per lluitar contra la pobresa

Aquest any, les ONG que formen part de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament -FCONGD- entenen que la millor manera de lluitar contra la pobresa a tot el món és afegir-se a la manifestació internacional “De la indignació a l’acció. Les nostres vides o els seus beneficis”. Convocada per al proper dissabte, a les 17 h, a la Plaça Catalunya de Barcelona, aquesta mobilització vol mostrar la indignació per una gestió de la crisi que posa la cobdícia dels poders financers per davant dels drets i les necessitats de les persones.

La Federació ha donat suport des de l’inici al moviment dels indignats i ara vol afegir-s’hi per posar de manifest el caràcter global de la pobresa i la desigualtat, i exigir una vida digna per a tothom basada en el compliment dels drets humans, econòmics, socials i culturals, a Catalunya, i arreu.

La FCONGD animarà a les bases de les entitats i la ciutadania en general a confeccionar la seva pròpia pancarta amb lemes que interrelacionin la crisi local amb la global.

A diverses localitats de l’Estat espanyol va començar diumenge passat una mobilització ciutadana dins la Setmana de lluita contra la pobresa. Des del 2008, cada 17d’octubre, Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa, les ONG es mobilitzen per reclamar polítiques i actuacions contra la pobresa i les desigualtats al món.

Les ONG consideren que en el context actual de crisi, amb significatives retallades en les despeses socials i gravíssimes conseqüències per a les persones més vulnerables, aquestes polítiques són especialment necessàries.


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: